Újévi fogadalmak a Fuji tetején

Újévi fogadalmak a Fuji tetején

Erőt próbáló helyzetekben a Fuji megmászásának emlékét szoktam felidézni. Leginkább azt a hihetetlen nagy örömöt, ahogy a küzdelmek és kínok kiállása után a csoporttársaimmal fenn álltunk a tetején!

A sziklák és a vulkáni törmelék nem könnyítették meg az 5-6 órás mászást Japán 3776 méteres szent hegyére, mégis tudtam, hogy el akarom érni a célt és hittem benne, hogy meg fogom csinálni. Ott tanultam meg igazán, hogy mit jelent beosztani az erőmet és a cél szem előtt tartása mellett folyton csak a következő lépésre koncentrálni.

Újévi fogadalmak a Fuji tetején

Most, hogy eltelt az első hónap az idei évből, ráláthatunk, hogyan alakultak azok a terveink, amelyeket újév napján elhatároztunk. Megvizsgálhatjuk, hol tartunk az éppen aktuális “Fuji-túránkon”, felmérhetjük, hogy megtettük-e a céljaink eléréséhez szükséges kezdeti lépéseket és eldönthetjük hogyan tovább.

A Fuji-n például az útviszonyok miatt két állomás között nem volt lehetőség visszafordulni és mérlegelnünk kellett, hogy bírjuk-e szusszal az egyre meredekebb szakaszokat.

Átgondolhatjuk, hogy kaptunk-e már visszajelzéseket másoktól, netán pofonokat, akadályokat a sorstól? Ha igen, mihez kezdünk ezekkel? Elbizonytalanítanak vagy megerősítenek? Küzdelemre hívnak vagy azt súgják mégsem a megfelelő úton járunk?

Engem a Fuji küzdelemre hívott, és annak ellenére, hogy csoporttársaimmal a pihenőknél azt tárgyaltuk, hogy a “halálunkon” vagyunk, nem fordult meg a fejemben, hogy feladnám. Arra törekedtem, hogy bár lassan, de folyamatosan haladjak, és legyenek kisebb-nagyobb célkitűzéseim: hogy egy lendülettel meddig jussak el és hogy tudjak szemlélődni, fotózni is.

Mennyire látjuk tisztán a célunkat, tudjuk-e hogy mit akarunk és az mire lesz jó nekünk? Tőlünk függ-e a megvalósítása?

Vagy az új év, új kezdet jegyében inkább fogadalmakat tettünk, miszerint most aztán tényleg soha többet nem gyújtunk rá, mostantól egy gramm csokit sem eszünk és a bikiniszezonra tutibiztos csúcsformában leszünk?

Tudjuk elhatározásainkat tartani és hatékonyan tenni a megvalósításukért?

Mi az, amiből kihívások közepette tudunk erőt és motivációt meríteni?

Ezek mind olyan kérdések, amelyekkel lehet coaching folyamatban dolgozni, hogy fel tudd magadban fedezni azt a részedet, amelyik képes cselekedni.

 

A Fuji-túra történetét itt olvashatjátok>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük