Mit kapsz a coaching során és mire lesz jó Neked?

Mit kapsz a coaching során és mire lesz jó Neked?

Ha olyan helyzetben vagy, hogy támogatásra van szükséged és coachhoz fordulsz, akkor a következőkre számíthatsz:

#1 Titoktartás

Amit megosztasz a coaching folyamat során, az a coach és közted marad. Nem fog harmadik fél tudomására jutni.

#2 Értő figyelem

Biztonságos, elfogadó légkörben, ítélkezésmentes támogatást kapsz abban, hogy kifejezésre juttasd a gondolataidat, érzéseidet, igényeidet. Te vagy a fókuszban és a coach aktívan hallgat Téged: figyel és visszajelzést ad.

#3 Empátia

A coach együttérzően kísér az utadon. A beszélgetésetek azonban mégis más, mintha a barátaiddal, barátnőiddel vitatnál meg egy kényes témát, kihívást jelentő helyzetet vagy épp kisírnád magad a vállukon. A coach objektívan szemléli a szituációt és Téged is ebben támogat.

#4 Lényeglátó figyelem

Véleményt és tanácsot a coach nem ad, azonban kérdéseivel rávilágít az elakadásaidra, hogy fel tudd őket dolgozni. Egy jó pillanatban feltett, találó kérdés motivációt ad és kreativitásra ösztönöz.

#5 Nyílt kommunikáció

Mindenki számára a saját terhe a legsúlyosabb és a coachingban nincs szégyellnivaló vagy tabu téma. Változást azzal lehet elérni, ha nyíltan kimondod mindazt, ami foglalkoztat. Azt Te szabályozod, hogy milyen mélysége legyen a coachoddal folytatott beszélgetéseiteknek.

#6 Önismeret – Tisztábban látod magadat

A coaching beszélgetések mélyebb önismerethez segítenek és tudatosabban fogod látni az erősségeidet, amikre építhesz és a gyengeségeidet, fejlesztendő területeidet is.

#7 Emberismeret – Tisztábban látsz másokat

A coaching folyamatnak köszönhetően reálisabb képet fogsz alkotni másokról és látni fogod, mit tehetsz a velük való hatékony együttműködés érdekében.

#8 Új viselkedésmódok

A coaching során tudatosabban fogod látni a viselkedésedet, berögzült gyerekkori mintáidat és kedvenc stresszkezelési stratégiáidat. Szintet fogsz lépni, új megoldásokat találsz és elhagyod mindazt, ami eddig segített, de már nincs hasznodra.

#9 Felelősségvállalás

A coaching képessé tesz arra, hogy növekedjen az önbizalmad, beleállj az élethelyzeteidbe, cselekedj, valamint felvállald és kifejezésre juttasd mindazt, amit gondolsz és érzel.

#10 Nem vagy egyedül!

Ahogy a coaching során egyre tisztábban látsz másokat, az is tudatosul benned, hogy nem vagy egyedül a problémáddal – hiszen másoknak is vannak hasonló nehézségei – másrészt pedig van segítséged, támogatód – minimum a coachod, de gyakran sokan mások is a környezetedben!

A lelki edzés során én magam is a fentieket nyújtom ügyfeleimnek és megteszem mindazt, ami rajtam múlik, hogy megtapasztalhassák a coaching és a saját maguk erejét. A filozófiámban írtam arról, hogy hogyan dolgozom. Munkámat a Nemzetközi Coach Szövetség etikai irányelvei és szakmai normái szerint végzem.

One thought on “Mit kapsz a coaching során és mire lesz jó Neked?

  1. Pingback: Újévi fogadalmak a Fuji tetején - Lelki edzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük