10 eset, amikor coachra lehet szükséged

10 eset, amikor coachra lehet szükséged

Összegyűjtöttem olyan helyzeteket, amikor érdemes megfontolnod, hogy coach támogatását kérd. Ezek egy része olyan szituáció, ahol változások zajlanak az életedben és új feltételek között kell megállnod a helyedet és elérned a céljaidat. Másrészt viszont olyan helyzeteket írtam le, amikor a saját viselkedésed és a hozzáállásod az, ami megnehezíti a mindennapjaidat és ezért változásra van szükséged.

1. Amikor hirtelen nem tudsz mit kezdeni a rád zúduló feladatokkal és a felelősséggel, amit például egy újabb munkakör vagy az alkalmazotti létből kilépve egy saját vállalkozás indítása, valamint a feléd támasztott elvárások növekedése jelentenek.

2. Ha úgy érzed, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok és “minden összejött”: munkahelyi problémák, elbocsátás és magánéleti nehézségek, válás vagy gyász.

3. Elégedetlen vagy és üresnek érzed magad annak ellenére, hogy alapvetően minden rendben van körülötted a munka és a magánélet terén is.

4. Döntéshelyzetben vagy és a megélhetésed, a karriered vagy a családi kapcsolataid a tét. Elvállald-e a magasabb beosztást, ha az az ára, hogy kevesebb időt tölthetsz a pároddal és a gyerekekkel? Vegyél-e fel hitelt, pályázz-e másik állást, elvedd-e feleségül a kedvest?

5. Ha maximalista vagy, rettegsz a kudarctól és a kritikától, ezért folyamatosan azon dolgozol, hogy megfelelj és tökéletes teljesítményt nyújts, sőt másoktól is ezt várod el.

6. Úgy érzed, hogy helyt kell állnod a legzordabb körülmények között is, be kell fejezned amit megígértél és amibe belekezdtél, segítséget viszont nem kérhetsz.

7. Keményen dolgozol és folyamatosan küzdesz, hogy eredményt érj el, de az utolsó pillanatban mindig közbenjön valami és kezdhetsz mindent előről.

8. Másokról akarsz gondoskodni és őket akarod boldoggá tenni, közben azonban megfeledkezel saját magadról, az igényeidről és kimerülsz.

9. Folyamatosan harcban állsz az idővel, rohansz, aggodalmaskodsz, sürgetsz másokat és úgy érzed, hogy késésben vagy és képtelen vagy kézben tartani az ügyeidet.

10. Újra és újra hasonló szituációban találod magad akár a munka, akár a magánélet terén és nem érted, hogy miért mindig veled történik ilyen.

Ha magadra ismertél, fordulj hozzám bátran támogatásért! Azok számára, akik nem ismerik még a coachingot, a soron következő írásaimban fogom bemutatni, hogy mire számíthatnak a coaching során és hogyan születik megoldás a fentebb leírt helyzetekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük